Babeczki migdałowo-jagodowe

facebooktwitterpinterest

title-final

Na początku zmiel migdały w robocie kuchennym.

maka-migdalowa

Następnie wrzuć do środka resztę suchych składników, czyli: sól, skrobię kukurydzianą, cynamon, proszek do pieczenia i mąkę orkiszową. Wszystko wymieszaj łyżką, wlej syrop z agawy i olej kokosowy. Mieszając dodawaj powoli wody, tak by ciasto nie było zbyt płynne. Na koniec wrzuć jagody i jeszcze raz dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

steps

Nastaw piecyk na 190 stopni i włóż ciasto do foremek. Gdy temperatura będzie odpowiednia, wstaw babeczki do piekarnika.

before

Po 20-25 minutach wyjmij babeczki z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

cooked

Smacznego! 🙂

garden

Skład:

  • 500g migdałów
  • 2 łyżki syropu z agawy (lub więcej)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wege
  • 2 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego (w stanie ciekłym)
  • 1 szklanka jagód
  • 1/2-1 szklanka wody

skladniki

Podobne artykuły:

Dodaj komentarz