Ciasto marchewkowo-bananowe

facebooktwitterpinterest

IMG_4501

Nagrzej piekarnik do 190°C. Wlej do dużego naczynia naturalny olej kokosowy, 2 szklanki mąki pełnoziarnistej lub orkiszowej, brązowy cukier i dodaj proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą miksera do momentu osiągnięcia w miarę jednolitej masy. Zetrzyj drobno marchewkę i banany na tarce i dorzuć ją do masy. Całość porządnie wymieszaj w mikserze.

IMG_4451IMG_4452

Tak powstałą masę ułóż w formie wysmarowanej wcześniej olejem kokosowym.

IMG_4453

Piecz 30 minut. Gdy ciasto będzie gotowe, wyciągnij je z piekarnika i odstaw, żeby ostygło i gotowe!

IMG_4457

Podstawa:

  • 0,7 szklanki oleju kokosowego
  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 0,5 łyżeczki wegańskiego proszku do pieczenia
  • 1 średnia marchewka
  • 2 małe banany

IMG_4448

Podobne artykuły:

Dodaj komentarz