Ciasto truskawkowo-bananowe

facebooktwitterpinterest

final

!! UWAGA: Przed rozpoczęciem przygotowywania ciasta, przeczytaj dokładnie cały przepis 🙂 !!

Dzień wcześniej wstaw do zamrażarki dwie szklanki świeżych truskawek.

Kolejnego dnia:

  1. Do blendera wrzuć dwa banany, zamrożone truskawki i dwie łyżki oleju kokosowego, wszsytko dokładnie wymieszaj do momentu powstania jednolitej masy.
    base
  2. Przelej masę do brytfanki i wstaw do zamrażarki.
    warstwa
  3. Następnie przygotuj kolejną warstwę ciasta. Do blendera wrzuć wszystkie składniki: 2 szklanki orzechów nerkowca, 2 szklanki suszonych daktyli, 1 obraną pomarańczę, 2 łyżki oleju kokosowego. Włącz blender i mieszaj do momentu powstania jednolitej masy. Jeśli masa się nie klei, dolej trochę wody.
    pokrywa
  4. W czasie przygotowywania tej warstwy, podstawa ciasta powinna już być zamrożona. Wyjmij ją i sprawdź czy jest w miarę twarda. Jeśli tak, wylej ją na podstawę i udekoruj ciasto innymi owocami, jak np. borówki i maliny.
    przyb
  5. Tak przygotowane ciasto wstaw do zamrażalki na parę godzin (lub na całą noc).
    vg-final
  6. Pamiętaj, żeby wyciągnąć ciasto z zamrażarki na ok. 15-20min przed podaniem, żeby trochę się trochę rozmroziło! 🙂

Podstawa:

  • 3 banany
  • 2 szklankii mrożonych truskawek
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Warstwa:

  • 2 szklanki orzechów nerkowca
  • 2 szklanki suszonych daktyli
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • woda (w razie potrzeby)

ing

Podobne artykuły:

1 Response

  1. pati napisał(a):

    Ale super wygląda, mniam 😀

Dodaj komentarz