Kotleciki jaglano-fasolowe

facebooktwitterpinterest

IMG_2992

Przepis wymaga wcześniejszego przygotowania 400 g czarnej fasoli i 400 g kaszy jaglanej. Fasolę należy namaczać przez okres czasu od 8 godz. do 12 godz. 

Gdy obydwa składniki będą już gotowe, wrzuć je do dużej miski i dodaj soli morskiej i pieprzu dla smaku. Następnie ugniataj wszystko do momentu uzyskania jednolitej masy.

IMG_2987

Nagrzej patelnię pokrywając ją wcześniej cienką warstwą oleju kokosowego. Nałóż na patelnię uformowane kotleciki.  Podgrzewaj je 3-4 min. na każdą stronę.

IMG_2988

Najlepiej podawać z odrobiną oliwy z oliwek.

IMG_2990

Skład:

  • 400 g czarnej fasoli
  • 400 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

Podobne artykuły:

Dodaj komentarz