Pasta nie-jajeczna

facebooktwitterpinterest

final

Do miski wrzuć składniki na “żółtko” i mieszaj je za pomocą łyżki aż uzyskasz jednolitą masę. Następnie schowaj ją na 15-20 min. do zamrażarki.

yolk

Do kolejnej miseczki wrzuć wszystkie składniki na “majonez” i porządnie wymieszaj.

majonez

Do większego pojemnika wrzuć drobno pokrojone tofu i dodaj wcześniej przygotowany “majonez”. Porządnie wymieszaj składniki, tak by “majonez” przyczepił się do tofu. Następnie wyjmij “żółtko” z zamrażarki i pokrusz na drobne kawałki w oddzielnej miseczce. Wszystko wymieszaj i wstaw na noc do lodówki.

trio

Następnego dnia rano pasta jest gotowa do spożycia 🙂

pasta-w-misce

Składniki:

Żółtko

  • 2 pełne łyżki sproszkowanych placków ziemniaczanych (gotowych lub własnej roboty)
  • 7 łyżek ciepłej wody
  • 1 łyżeczka drożdży
  • 1/2 łyżeczki Kurkumy
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżeczki oleju lnianego (lub canoli)

Białko

  • 1 opakowanie tofu (najlepiej naturalne)

Majonez

  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki mleka migdałowego (lub innego)
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz dla smaku

sklad

Podobne artykuły:

Dodaj komentarz